СК Ахил С.Г. Груп-Варна праща боеца Александър Чакъров за медал на Световното по кикбокс

Олимпиадата в Рио де Жанейро вече е преполовена. Родните фенове на спорта обаче нямат никакъв повод за радост и гордост от случващото се в Бразилия. България винаги е била уважавана сила в различните разновидности на бойните спортове. Не е ясно дали и в бъдеще ще е така. По-големи надежди се възлагат на бойци, чиито бойни дисциплини не са част от олимпийското семейство.

Един от най-големите ни таланти е кикбоксьорът Александър Чакъров. Той е състезател на Спортен клуб „Ахил Свети Георги Груп“ - Варна. Въпросният клуб е сравнително млад (създаден е през 2014 под името СК "Ахил", а с влязло в сила съдебно решение вече се казва  СК "Ахил С.Г. Груп"), но вече е сред водещите – не само в Морската столица, а и в цяла България. СК „Ахил С.Г.Груп.“ изгради име на отбор, който е люпилня за страшилища на ринга в отделните разновидности на кикбокса. Във Варна конкуренцията между клубовете, които наброяват десетки, е жестока. Въпреки това „Ахил“ се справя отлично и с него се съобразяват всички. В клуба тренират над 40 души на различни възрасти. Най-малкият от тях е на 5 г., а най-големият - 34г.

През настоящата година СК „Ахил“ завоюва 30 медала от различни състезания, на които бе изпратил 15 състезателя. 10 от медалите са от най-благороден метал, 5 са сребърни, а 15 - бронзови. Бойците на СК „Ахил“ участват на състезанията в различни стилове - К1, фул лоукик, контакт и лайт контакт в зависимост от напредъка им. На 27.09.2015г. на Републиканско първенство в гр. Каварна клуб „Ахил” постигна страхотен успех - три златни медала на ринг и спечели купа за Отборен шампион, докато най-добрите софийски и варненски клубове трябваше да се задоволят и примирят с по-скромни класирания.

Медалите за „Ахил“ през 2016-а година бяха изковани в общо четири състезания. На първото клубът участва с 15 състезатели от които повечето дебютанти и печели един златен, един сребърен и един бронзов медал. На второто състезание участва със седем състезатели, от които има седем медала от седем състезатели (един златен, пет сребърни и един бронзов).На третото състезание в стил К1, печели два сребърни и един бронзов медал. На Балканското първенство пък представителите на „Ахил“ стигат до златно и сребърно отличие. Успешните участия на бойците са финансирани от "С. Г. Груп".

Голямото предизвикателство пред клуба в краткосрочен план е да подготви по най-добрия начин своя 18-годишен талант Александър Чакъров за Световното първенство. Планетарният шампионат за кадети ще се състои от 28.08 до 04.09 в столицата на Ирландия – Дъблин.

Чакъров отива на Острова с амбициите да се качи на почетната стълбичка на призьорите. Според специалисти в кикбокса българинът има реален шанс за титла. „Александър е шесткратен шампион на България в рингови стилове, балкански такъв в стил К1, кат. до 71кг. И е състезател, който има качествата да спечели отличие в Дъблин. Той вече изкара един подготвителен лагер от 10 дни в Разлог и е почти напълно готов за битките на Световното. Неговото финансиране се осъществява изцяло от нас. Лагерите, самолетните билети, хотелски престой и всичко, което му е необходимо го поема клубът“, разясни пред Sporta.bg собственикът и треньор в „Ахил“ - Костадин Костов.

ОСНОВАТЕЛЯТ НА "АХИЛ С.Г.Г." Е ЛЕГЕНДА В КИКБОКСА

СК „Ахил ССГ“ е създаден от легендата в кикбокса Костадин Костов. Той вече е посветил времето си на треньорския занаят с идеята да предаде своя опит и майсторство и на други. Визитката на Костадин Костов е повече от впечатляваща:бронзов медалист Световно първенство, сребърен медалист от Балканско първенство, четирикратен шампион на България за мъже в стилове К1, Лоу кик, Фул контакт, шампион на международен турнир в к.к. „Албена”, шампион в двустранни срещи: - България – Турция - България – Сърбия, три пъти шампион на Варненска област. Костов може да се похвали още с над 15 медала от национални първенства на България.