"Сините феи" биха шута на звездата си - разюзданата американка Дженифър Брандън

снимка: БТА

Дженифър Брандън вече не е част от "Дунав 8806". Това заяви президентът на баскетболния клуб от Русе Красимир Трифонов.

"Тя е освободена от клуба за непрофесионално отношение по време на тренировъчния процес и официалните срещи на отбора, както и за неспазване на треньорските указания. Периодът е такъв, че няма как да привлечем нова състезателка на нейно място, но решихме, че компромис с дисциплината няма да позволяваме", категоричен бе Трифонов.

Брандън пристигна през лятото в състава на шампионките със сериозна визитка с екипа на "Златните мечки" от Калифорнийския университет и "Чикаго Скай" от WNBA. С екипа на "сините феи" тя записа средно по 15.5 точки, 13.9 борби за по 29.5 минути на мач в родното първенство и турнира за Еврокупата на ФИБА.

Припомняме, че в началото на тази година с клуба се раздели и другата привлечена през лятото американка Юрика "Ша" Брукс, която бе заменена от сръбкината Александра Катич.

Междувременно дунавки гостуват тази вечер от 20 ч. в Бургас за мач от осмия кръг на втората фаза на първенството срещу местния "Нефтохимик 2010". В следващия кръг момичетата на Георги Божков ще изиграят и последния си мач от редовния сезон - срещу временния лидер "Хасково 2012" на 27 март, неделя, от 18 ч. в залата в русенския квартал "Здравец".