Син шеф се хвали: Миналата година е чудесна в сравнение с 10 назад

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов проговори за финансовото състояние на клуба след слуховете, че "сините" са притиснати от куп задължения.

"Ще съобщя нещо, което ще зарадва много българи и същевременно ще разочарова доста от тях. Разбира се, зарадвани ще бъдат многобройните ни фенове, а натъжени – тези, които подкрепят един друг отбор", започна Красимир Иванов.

"Истината е, че изминалата финансова година е най-успешната на Левски в последните 10 години. Сега приключихме само с половин милион лева загуба. За сравнение – през миналата година бяхме на загуба над един милион."

"И още едно сравнение – ЦСКА, който е клуб на две години, отчете минус 10 милиона лева. Няма да изпадам в повече подробности и да ви цитирам сухите факти. Но разполагате с документи, които доказват казаното от мен."

"Искам да успокоя привържениците ни, че Левски е в стабилно финансово състояние. Задълженията ни драстично са намалели", продължи той пред Блиц - "Моята голяма мечта беше, казано на футболен език, резултатът да бъде 0:0. Т.е. – да сме на нулата от финансова гледна точка."

"Дали това е осъществима цел? Да, но сме зависими от много неща. Имам предвид участието ни в евротурнирите – колкото по-напред продължим, толкова по-добре за нас. Появата на нови спонсори също ще ни помогне."

"Очакваме подобрение и в други важни компоненти – продажбата на билети и абонаментни карти, както и на фенски артикули. Както и, разбира се, изходящи трансфери. Но последното не ни е фикс идея."

"Напротив – Левски няма да продава футболисти, защото искаме да запазим ядрото на отбора заради предстоящото ни участие в европейските клубни турнири. Така че ето ви още един отговор на една друга спекулация – че ще трансферираме в чужбина някой от основните ни играчи като Обертан и Гомес, например."

"Нещо повече – очакваме да привлечем още двама футболисти, за да изпълним желанието на нашия треньор Делио Роси. От гледна точка на заплатите в клуба. Смея да твърдя, че играчите са добре задоволени на базата на стандарта в България, а и на клуб като Левски."

"Сега не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци и да тръгнем силно в Европа. Това може да се случи не само благодарение на треньора и отбора, но и на публиката. А аз не се съмнявам, че верните ни фенове ще бъдат на стадиона и ще ни подкрепят. Така, както винаги са го правили", завърши Красимир Иванов.