Швиерчок: Българското първенство не е толкова лошо, колкото го описват

снимка: ludogorets.com

Нападателят на Лудогорец Якуб Швиерчок получи повиквателна за националния отбор на Полша за контролите с Нигерия на 23 март и с Южна Корея 4 дни по-късно. 25-годишният футболист получава втори пореден шанс с националната фланелка след приятелските мачове с Уругвай и Мексико и сега се надява да попадне във финалната селекция на Адам Навалка за Световното първенство в Русия.

Той даде интервю пред местното издание Sport.pl, но не говори за националния отбор, макар да спомена колко радостен е от възможността да играе редом до Роберт Левандовски. Швиерчок наблегна на представянето си с Лудогорец и говори за българския шампионат.

"Засега не играя много в Лудогорец, но не съжалявам, че се преместих в България. В Заглебие първият ми гол дойде бързо, докато в Разград чаках малко повече време. Мисля, че сега нещата ще се променят. Вече тази психическа бариера няма да я има", сподели Швиерчок, цитиран от "Тема Спорт".

"Дори да получа 15 минути, аз трябва да изляза на терена и да се отплатя за тях. Да се възползвам по най-добрия начин, както бе срещу Етър. Приемам това с разбиране. Разговарям с треньора по въпроса. Българският шампионат определено не е толкова лош, колкото го описват. Има няколко добри отбора. Тепърва предстоят и мачовете с най-силните съперници. Зная, че преминаването ми в Лудогорец е крачка напред в моето развитие. Със сигурност ще израсна в Лудогорец", заяви Якуб Швиерчок.