Левски може да има представител на Мондиала, в Испания го хвалят

снимка: levski.bg

Централният защитник на Левски Холмар Ейолфсон бе повикан от националния отбор на Исландия за контролата срещу Мексико на 24 март в САЩ. По този начин 27-годишният бранител е все по-близо до това да попадне във финалната селекция от 23 футболисти на Хеймир Хатългримсон за Световното първенство в Русия след няколко месеца.

Защитникът на "сините" е един от 10-имата на своя пост, които ще се борят за място в състава. Хьордур Магнусон (Бристол Сити), Йон Фьолусон (Норкьопинг), Хьортур Хермансон (Брьондби) и Самуел Фридьонсон (Валеренга) са основните конкуренти на Ейолфсон, като петима други бранители са повече от сигурни за Мондиала.

Испанският вестник "Марка", който има и мексиканско подразделение, обърна внимание на Исландия, и в частност на Ейолфсон, заради предстоящата контрола с "ацтеките". Изданието определи бранителя на Левски като "един от най-добрите исландски футболисти на своя пост". "Марка" пише, че цената на Холмар е 2 милиона евро. 

Окончателните състави на тимовете, участващи на Световното първенство, трябва да бъдат обявени до края на май. До края на този месец пък трябва да станата ясни разширените състави на треньорите.