Шеги и закачки във Формула 1 след отложената квалификация (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

С шеги, закачки и забавни импровизации керванът на Формула 1 направи шоу за зрителите на пистата в Остин, Тексас, след като ураган отмени квалификацията в събота вечер българско време.

След като на три пъти сесията бе отлагана за по 30 минути, състезателният контрол, начело с Чарли Уайтинг, взе решение да отмени изцяло квалификацията, с което си спечели сериозна порция освирквания от трибуните.

В крайна сметка в 16 часа българско време в неделя ще се проведе дългоочакваната сесия, като седем часа по-късно е насрочено самото състезание. Важно е да се отбележи, че ако дъждът попречи отново на квалификацията, ще бъдат взети предвид резултатите от третата свободна тренировка, в която най-бърз бе Люис Хамилтън, следван от Себастиан Фетел, Нико Хюлкенберг, Валтери Ботас и Нико Розберг.

При липсата на екшън на пистата повечето екипи използваха принудителната пауза, за да измислят интересни начини да запълнят възможно най-забавно времето си.

Танци имаше в Ред Бул и Торо Росо, а ветераните Йос Верстапен и Карлос Сайнц-старши се качиха в болидите на синовете си, облечени като за състезание. Механиците на Форс Индия симулираха мексиканска вълна, а след това един от членовете направи показно на брейк.

Механиците на Заубер пък получиха овации заради импровизираната си разходка с лодка из питлейна.