Шефът на Левски: Имаме задължения, но и решения

Изпълнителният директор на Левски - Красимир Иванов, говори след Общото събрание на акционерите, което приключи преди минути на "Герена".

Ето какво каза той:

"Да, имаме задължения, но тази тема е силно преекспонирана. Опитваме се в дългосрочен план да стигнем до решаване на всички въпроси. Задълженията не са тайна, 18.3 милиона са в края на миналата година. Надяваме се тази да има намаляване. Приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Това е един непрестанен процес. Отборът трябва да е и финансово подсигурен. Работи се в тази насока. Смятам, че интересът го има. За нас голямото предизвикателство е ние да излъчваме позитивно послание. Понякога се чувствам разочарован, когато имаме наказания, но нещата са такива", заяви Иванов.

"Инфраструктурата струва пари. Това е пътят, който всички клубове ще трябва да извървят. Очевидно без пари няма да стане. Не знам привърженик на Левски, който да е недоволен, че тимът е на първо място. За нас позитивната новина е промяната в това, което се случва в настроението на тренировки и в съблекалнята. Дано това ни помогне да преодоляваме трудностите заедно. Всеки клуб в страната иска да върне хората на стадионите. Голяма част от усилията са насочени именно към това как да се води комуникацията с привържениците така, че да не се допускат наказания за клуба. Доста усилия трябва да има там. А ще станат ясни и какви са последствията от новия Закон за провеждане на спортните мероприятия. Общото настроение е, че трябва да има диалог и съвместна работа", добави изпълнителният директор.

"Очевидно Славиша Стоянович помогна в процесите, които бяха започнали преди това. Подобрена е обстановката на тренировки и комуникацията, но сме далеч от това да казваме, че това е единствената причина. Ние в момента берем плодовете на труда, който е полаган и преди това. Темата за спортния директор се обсъжда, защото в сегашната ситуация въпросът е още по-актуален. Всички искаме клубът да запази първото си място. Продължаваме да работим по това и се надяваме в скоро време да имаме решение. Не е нито много близо, нито много далеч. Не е тема, която в момента е пареща, но се надявам до края на годината да имаме ясен отговор. В момента конкретни преговори не се водят. Старши треньорът няколоко пъти каза, че има нужда от подсилване, така че това е естествен процес. Опитваме се до четвъртък да направим каквото можем. Повечето имена са спекулации, или опити за вдигане цената на играчите за трансферите им в други клубове. Траоре е пълна спекулация. Ние затова коментираме, когато сме подписали, защото обикновено воденето на преговори не означава, че футболистът е привлечен. Искрено се надявам португалецът да подпише, ако всичко е точно в преговорите. Други не предвиждаме до края на трансферния прозорец", заяви още Иванов.