Федерер назова адската жега като причина за загубата

Роджър Федерер се оплака от атмосферните условия и с тях мотивира неочакваната си загуба от австралиеца Джон Милман на US Open 2018. Ето какво сподели Маестрото"пред медиите преди да си тръгне от Ню Йорк:

"Мисля, че беше много горещо тази вечер. Беше една от тези вечери, в които, предполагам, че не ми достигаше въздух. Нямаше никаква циркулация на въздуха. Не зная, поради някаква причина, просто ми беше трудно да играя в условията тази вечер. Това е един от първите пъти, когато това ми се случва.

Не се чувствах комфортно. Потиш се все повече и повече с течение на мача и губиш енергия. Но Джон успя да се справи по-добре в тези условия. Той може би идва от едно от най-влажните места на земята, Бризбън. Знаех, че ме чака тежък мач. Може би, когато се чувстваш по този начин, започваш да пропускаш шансове, а аз имах такива. Това беше разочароващо.

Но вижте, в някакъв момент, предполагам, бях и щастлив, че мачът свърши. Мисля, че няма циркулация на въздуха на корта, когато се играе под покрива. Мисля, че само този факт прави US Open различен турнир.

Пак казвам, вижте, мисля, че мачът беше тежък. Иска ми се да водех с 2-0 сета, може би тогава мачът щеше да е друг. Може би тогава щях да намеря начин да спечеля, имах шансове до края. Просто беше трудно.  Мисля, че Джон изигра отличен мач в тежки условия", каза Федерер.