Шефът на ИААФ скандализира, не искал Гатлин да печели

снимка: БГНЕС/EPA

Целият Олимпийски стадион в Лондон освиркваше новия шампион на 100 метра Джъстин Гатлин и след победата му над Юсейн Болт във финала на световното първенство, и по време на награждаването. Привържениците на "кралицата на спортовете" сториха това заради допинг скандалите, през които премина американецът в последните години, и още го обвиняват за случилото се. Не само феновете обаче не са доволни от победата на Гатлин, а и шефът на ИААФ Себастиан Коу.

Странно, но Коу публично изрази, че не е желал американският спринтьор да триумфира със златото. "Аз не съм във възторг от това, че атлет, преминал две дисквалификации, взе една от най-престижните награди. Той има право, но за мен това не бе идеалният вариант", сподели президентът на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации, цитиран от "BBC".

"Навярно за Болт тази загуба бе много горчив момент. Гатлин има право да участва в състезания и е нужно да отдадем дължимото на успеха му, но за мен това не бе хубав сценарий", продължи Коу със словесната атака към американския атлет.