Ивет: Не съм като Болт, аз се забавлявам

Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио обяви пред bgathletic.com, че няма никакво намерение да се оттегля от пистата. Тя сподели, че се наслаждава на бягането си и докато го прави с удоволствие, ще се опитва да радва българските фенове с добро представяне в големите състезания.

"Нямам представа докога ще остана на пистата. Ще бягам, докато се забавлявам. Едно от нещата, които Болт изтъкна като причина за отказването си е, че вече не се забавлява. И това си личи, той е уморен. Аз пък се забавлявам. Правя го с огромна любов и имам голяма подкрепа от всички. Затова продължавам”, сподели усмихнатата Ивет.  

Тя участва на шестото си световно първенство. Спринтьорката отпадна на полуфиналите на 100 метра в Лондон, но призна, че използва краткия спринт с тактическа цел. Той й позволява да направи добра загрявка за състезанието на 200 метра, където тя ще атакува финала. Лалова се бори за първия си медал от планетарен шампионат. Иначе тя има злато на 100 метра от европейското първенство в Хелзинки през 2012 година, а също е шампионка на 200 метра на първенството на Стария континент в зала в Мадрид през 2005.