Шеф заплаши: Ще извадя Нефтохимик от А група

снимка: Булфото

Нефтохимик (Бургас) може да напусне първенството в А група, ако Комисията по лицензиране не одобри стадиона в Несебър, където "шейховете" се стягат за домакинства във втората фаза.

Това заяви категорично изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов пред БТА.

"Теренът на Черно море във Варна не е по-добър от този в Несебър, теренът на Локомотив (Пловдив) не е по-добър от този в Несебър, а пък теренът в Гоце Делчев е 16 класи под този в Несебър. Не мога да разбера как тези терени са получили одобрението на Комисията по лицензиране на стадионите и ще бъде истински скандал и парадокс, ако ние имаме проблем", заяви Джамбазов.

Нефтохимик приемаше отборите в началото на есента на стадион Лазур в Бургас, но наемът се оказа непосилен за клуба. След това Сливен приюти отбора, но разстоянието до Бургас е 110 километра и то постоянно създава проблеми с организацията.

"Несебър е на 30 километра от Бургас и е много по-удобен за всички - за нас като отбор и за нашите привърженици. Така реално сме си почти у дома. Ако БФС иска да помогне на отборите, не бива да ги лишава от публиката им и не бива да прилага двоен стандарт.

Теренът в Несебър е подобрен, а стадионът отговаря на всички изисквания за сигурност. Има обособен сектор за гостуваща публика, а този сектор е с отделен вход и няма никакъв контакт с останалата част от трибуните. Резервните скамейки, ВИП-ложата и тунелът също са изолирани и няма как да се случи инцидент", каза още бившият защитник.

"Ако се подиграват с нас обаче, ние ще напуснем първенството. Нека комисията от БФС да даде реална оценка, а не да подхожда с предубеждения", заключи той.

Той благодари на кмета на Несебър Николай Димитров и на президента на местния клуб Жоро Маринов, които ще отдават съоръжението срещу най-ниския възможен наем и гъвкава система за плащането му.

Нефтохимиците са последни в А група и стартират участието си във втората половина като гости на Славия утре. Отборът тренира тази сутрин на терена с изкуствено покритие в "Изгрев" и заминава за София, където ще се настани в хотел "Хемус".