Щом имам такава публика зад гърба си, ще съм по-уверен, сподели Милнър

снимка: liverpoolfc.com

Отборът на Ливърпул официално представи Джеймс Милнър като играч на клуба вчера. Английският национал премина със свободен трансфер от Манчестър Сити, след като не пожела да остане на "Етихад". Той взе емблематичния за "червените" екип с №7, като последния играч, който го носи, остави сериозна диря в клуба - Луис Суарес.

"Сити е страхотен отбор, прекарах там пет незабравими години, насладих се на всяка минута", започна изказването си халфа пред официалния сайт на мърсисайдци.

"Феновете ме подкрепяха през цялото време и за това решението ми бе толкова трудно.

"Чувствам се късметлия, че бях част от този проект на Сити, имахме страхотен отбор, спечелихме доста трофеи. Първо говорих с ръководството и за това къде ме виждат в следващите години, след това се свързах и с мениджъра и накрая разбрах, че трябва да напусна. Причината е, че искам да играя редовно, да съм част от нещо специално, а в Сити не можеха да ми гарантират това.

През кариерата си съм играл в страхотни отбори, а сега предстои ново предизвикателство. Усещам, че ми се играе още и то на най-високо ниво, с възможно най-много мачове и точно това си говорих с мениджъра Брендън Роджърс. 

Знам, че навлизам в заключителната част от кариерата си, но за миг не съм се замислял да спирам да играя. Искам да играя колкото се може по-дълго.

Смятам, че бързо ще се адаптирам в Ливърпул, стилът им е близък до моя. Това е огромен клуб и винаги има напрежение и емоция, когато стъпиш на терена.

Играл съм пред феновете на "Анфийлд" и съм изключително щастлив, че вече ще ме подкрепят, това ще ме окуражи. Виждал съм много пъти атмосферата, която създават и мога да твърдя, че е една от най-добрите, които съм виждал. Така че съм много щастлив и радостен, че ще подкрепят и мен", сподели Джеймс Милнър.