Ще имат ли нов капитан „лъвовете“?

снимка: БТА

Ивелин Попов най-вероятно няма да бъде повече капитан на националния отбор на България, пише вестник „Тема:Спорт“. Според изданието една от първите задачи на новия селекционер Ивайло Петев ще бъде да инициира гласуване сред играчите за избор на нов лидер в съблекалнята и е почти сигурно, че всички ще застанат зад избора на Иван Иванов.

Вестникът твърди, че на 28-ми март, когато е следващият мач от квалификациите за Евро 2016 на България с Италия, трикольорите ще имат нов капитан. Точно тогава и ще дебютира Ивайло Петев като национален селекционер, като ще се стреми да разжалва Попето след неубедителните му игри напоследък.

Sporta.bg посочва, че повечето членове на Изпълкома на БФС са недоволни от играта на Попов срещу Хърватия, Норвегия и особено срещу Малта, когато той пропусна дузпа и не можа да донесе победата на „лъвовете“.

През изминалите квалификации Попов се представи значително по-убедително и бе автор на няколко важни попадения, но в сегашния цикъл изобщо не може да достигне предишната си форма. Иван Иванов продължава да лекува тежката си контузия в коляното, но ще бъде на линия за дебюта на Ивайло Петев срещу Италия на Националния стадион.