Шарапова с успешен старт в Мелбърн

галерия:

снимка: БТА/AP

Световната номер 3 Мария Шарапова победи с 6:3, 6:4 американката Бетъни Матек-Сандс в мач от първи кръг на Откритото първенство на Австралия.

Двубоят продължи точно 100 минути, тъй като рускинята допусна няколко спада в играта и позволи на 41-вата в ранглистата да бъде близо в резултата.

Мачът започно вихрено за Маша и тя взе първите четири сервис гейма, пробивайки два пъти опонентката си. След това обаче веднага последва дълъг гейм, в който Шарапова допусна няколко грешки и бе пробита. Все пак до края на сета повече пробиви нямаше и рускинята го затвори безпроблемно.

Вторият сет започна отново с ранен пробив. Приятелката на нашия Григор Димитров взе подаването на Матек-Сандс за 1:2 и веднага затвърди пробива за 1:3. Скоро след това американката успя да се върне в двубоя. Тя изравни за 3:3 и дори поведе за пръв път в геймовете, спечелвайки своя за 4:3.

Интригата в мача се завърна, но за кратко. Мария Шарапова направи четвъртия си пробив (от общо 8 точки за пробив в мача) и поведе с 4:5, след което с лекота приключи срещата на свой сервис.

Рускинята даде общо 6 точки за пробив на противничката си, от които тя превърна в пробиви два.

В следващата фаза на турнира Шарапова ще излезе срещу италианката Карин Кнап (44-а в ранглистата). Евентуално в третия кръг Маша ще срещне поставена тенисистка в лицето на Ализе Корне (номер 25 в схемата), ако французойката спечели своя мач с Камила Гиорги.

"Имах силен съперник, каза Шарапова. В миналото имах определени сложности в мачовете против нея. И аз знаех, че така ще бъде и сега. Не мога да не се оплача от атмосферните условия. Не напразно използваме тези охладителни жилетки. Но е трудно на всички. На нас ни провървя, защото играхме последни. Но все пак беше много горещо. Главното е, че се класирах за следващия кръг. за охладителните жилетки: "Харесаха ми. В такава жега е приятно да ги облечеш. Разбира се, след това ставаш малко мокра, но няма нищо страшно.