Шампионката от US Open бе детронирана брутално

Анастасия Севастова (на снимката) се класира на първия си 1/2-финал на турнир от Големия шлем, след като детронира действащата шампионка на US Open Слоун Стивънс с 6-2 6-3. Победителката намери решение за мощта на съперничката си и не изпусна инициативата през цялото време.

Слоун ще изгуби няколко позиции в световната ранглиста и ще падне до №8 или №9 в понеделник, но до март 2019 г. има точно нула точки за защитаване.

Игровата криза на Стивънс бе очевидна. Световната №3 изпусна няколко шанса за пробив в третия гейм, но въпреки това пролича, че Севастова по-добре се справя с тежките условия.

В четвъртия гейм Севастова проби за 3-1, а после демонстрира вариативността на началния си удар и измъкна трудно подаването си за 4-1.

Стивънс се опитваше да атакува бекхенда на опонентката си, но топката се връщаше със същата скорост и американката губеше търпение, което доведе до грешки. В осмата част световната №18 затвърди превъзходството си и завърши сета от посрещане – 6-2.

Севастова демонстрира техника и интелект и измъчваше Стивънс. Латвийката проби за 2-0 във втория сет, като допусна рибрейк, но после отново реализира брейк – 3-1.

Резултатът придоби още по-застрашително измерение за действащата шампионка, чийто игрови план така и не стана ясен. В седмия гейм слоун върна пробива за 3-4, но загуби следващите две части и бе изхвърлена от надпреварата  – 3-6.

TennisKafe.com