Серия от тежки падания в часовника на Джирото - колоездач се натресе в арматурни железа

Васил Кириенка - един от основните фаворити за спечелване на т. нар. етап "часовник" на Джирото се преби като куче. Беларусинът от тима на "Скай" извърши чутовна глупост и падна в последния завой преди финала на 10-ия етап. Той влетя с висока скорост в него, в опит да финишира с по-добро време, но вместо това изгуби контрол над велосипеда си и се заби в рекламните пана. 

От падането Кириенка получи охлузвания по крака, по ръката, а трикото му дори се скъса от триенето с асфалта. Все пак той се взе в ръце, стана бързо и успя да завърши етапа от Обиколката на Италия.

Времето на Кириенка засега е най-добра в "часовника", но по-късно ще стартира тоталният фаворит - Том Думолин, който букмейкърите сочат за сигурен триумфиращ днес. 

Преди Кириенка и друг колоездач привлече вниманието с падане. Той налетя на оголени арматури с поне 40 км. в час, скъса предпазната ограда и почти нахлу в къща край шосето. Клетият ездач дълго време не можеше да стане на крака и му оказваха лекарска помощ в продължение на минути. 

Иначе основен фаворит за спечелване на Джирото си остава Крис Фрум. След британеца с шансове за краен успех се нареждат Ричи Порте и Найро Кинтана.