Край на една ера! Контадор слиза от колелото след Вуелтата

Един от най-добрите колоездачи в последното десетилетие, а и изобщо в историята на спорта - Алберто Контадор, обяви, че прекратява кариерата си след последното голямо състезание за годината. Той ще слезе от колелото на 10 септември, след като приключи обиколката на родната му Испания - "Ла Вуелта". 34-годишният колоездач се надява да прекрати професионалния си път с победа в надпреварата.

Той използва социалната мрежа "Инстаграм", за да обяви важното решение на всички свои фенове. "Искам да ви информирам за две неща. Първото е, че ще участвам в обиколката на Испания на 19 август. Второто е, че това ще бъде последното ми състезание като професионален колоездач. Казвам го с радост, а не с тъга. Това е решение, което обмислих внимателно, и вярвам, че няма по-добро сбогуване от това пред родна публика", сподели усмихнато Контадор.

Испанецът спечели "Вуелтата" три пъти в своята кариера - през 2008, 2012 и 2014 година. Той стана шампион на "Тур дьо Франс" два пъти, а последният му голям успех датира от 2015 година, когато спечели "Джиро д'Италия". Той стори това и през 2008 година.

Донякъде не е изненадващо, че 34-годишният испанец слага край на успешната си кариера. Той загатна за подобно нещо още през 2015, но преосмисли решението си и продължи да се състезава. Следващата година пък каза, че ще се откаже през 2018. Тогава той се състезаваше за отбора на Тинкоф. Сега обаче ще се откаже като част от тима на Трек-Сегафредо. Последно Контадор завърши 9-и в генералното класиране на "Тур дьо Франс", а сега ще впрегне всички сили за крайната победа във "Вуелта".

 

Gracias a tod@s! Thanks to all!

A post shared by Alberto Contador (@acontadoroficial) onAug 7, 2017 at 1:39am PDT