Сериозни промени в Ботев (Пд): Трима ръководители са освободени

снимка: botevplovdiv.bg

Промените в Ботев (Пд) стартираха с уволнението на президента Юли Попов.

Вчера босовете на „канарчетата“ са провели Извънредно общо събрание, на което са били освободени общо трима от членовете на съвета на директорите - Марин Бакалов и Емил Тиберов и председателя Юли Попов.

Неговото място ще заеме Иван Джинджев. Той е президент на баскетболния Левски и член на Българската федерация по баскетбол. Другото ново име в съвета на директорите е това на Бисер Лазов.

Всички очакваха, че промените в клуба ще започнат от треньорското ръководство след като феновете започнаха да скандират „оставка“.

Днес обаче Цветан Василев обяви, че Станимир Стоилов остава на поста при всички положения. Той има дългосрочно доверие към наставника и няма намерение да го уволнява.

Ето и пълното съобщение в официалния сайт на клуба:

Във връзка с необходимостта от допълнителни мерки за организационното укрепване на ПФК Ботев се проведоха извънредно общо събрание на акционерите и заседание на съвета на директорите на ПФК Ботев АД.

Извършени са следните персонални промени:

Освободени са като членове на съвета на директорите Марин Бакалов и Емил Тиберов.

Избрани са за членове на съвета на директорите Бисер Лазов и Иван Джиджев.

Освободен е като председател на съвета на директорите Юли Попов, за председател на съвета на директорите е избран Иван Джиджев.

Иван Джиджев е роден в Пловдив. Завършил е гимназия с преподаване на руски език „Иван Вазов“, а след това Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като съветник в Министерския съвет и в редица международни компании. През последните десет години е изпълнителен директор на Велдер Груп - компании, специализирани в разработка и управление на инвестиционни проекти. От 2009 година е президент на Баскетболен клуб„Левски“. Член е на Управителния съвет на Българска федерация баскетбол.

Направените промени, имат за цел да доразвият възможностите за бъдещия просперитет на клуба и заемането на полагащите му се позиции в Националното първенството, Купата на България и класиране за лига Европа.