Сериозен удар за Италия преди Световното

галерия:

снимка: БТА/AP

Италианският национален отбор претърпя сериозно разочарование 12 дни преди началото на Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия. Един от титулярите на селекционера Чезаре Прандели – Рикардо Монтоливо – вероятно ще пропусне Мондиала заради нелепа контузия, която получи по време на контролата с Ирландия (0:0).

Още в 8-ата минута халфът на Милан се строполи на тревата след съприкосновение с Алекс Пиърс и получи няколкоминутна лекарска помощ още на терена. Не след дълго обаче Монтоливо бе изнесен на носилка и на мястото му принудително влезе Алберто Акуилани.

В последствие се появиха непотвърдени информации, че 29-годишният полузащитник е претърпял травма в бедрото и е под въпрос за Мондиал 2014. Той изигра седем мача с екипа на „скуадра адзура“ по време на квалификационния цикъл и се очакваше да бъде твърд титуляр в състава.

За да се натрупат още повече проблеми за Прандели, Акуилани също напусна терена принудително в края на първото полувреме с комоцио след въздушен сблъсък с противник.

4089906