Серина закачи геврек на Канепи и е на 1/4 финал

Бившата номер 1 Серина Уилямс продължава успешната си серия на US Open и вече е на четвъртфинал. 36-годишната американка демонстрира много добра форма в двубоя си с Кая Канепи, който спечели с 6-0 4-6 6-3, и ще играе срещу Каролина Плишкова за място във финалната четворка на турнира.

Първият сет премина под доминацията на Уилямс – 19 минути, 14 уинъра, 4 аса и само 2 непредизвикани грешки – 6-0 - геврек на тенис език, който мощната Серина закачи на своята противничка.

В началото на втората част Канепи на няколко пъти успя да влезе в разиграване и това доведе до три непредизвикани грешки в първото подаване на Серина – дюс. Естонката се добра до брейкбол, а при него изигра остър, дълбок форхенд, който съперницата ѝ не успя да укроти – пробив и 1-0.

В следващите геймове американката отново намери началния си удар, но опонентката ѝ вече стоеше много по-уверено в разиграваният и това доведе до много повече грешки на шесткратната шампионка.

При 40-30 в седмия гейм Канепи контрира по феноменален начин мощния форхенд на противницата си с къс диагонал и стигна до дюс – ударът заслужи аплодисментите на Уилямс. Последва още един великолепен уинър от движение за 44-ата в света, а при брейкбола Серина допусна първата си двойна грешка в мача – 2-5.

Бившата №1 обаче не бе готова да загуби толкова бързо втория сет. Три уинъра и една предизвикана грешка ѝ донесоха бърз рибрейк на 15, след което премина през дюс и намали разликата на 4-5.

Канепи бе поставена под още повече напрежение и започна с непредизвикана грешка, след което Серина бързо увеличи на 30-0 с уинър. В следващата точка опита да посрещне сервиса навлязла много навътре в корта, но това не донесе желания резултат и при втория си удар намери мрежата. Въпреки това в момента тя решаваше точките и отново натисна съперницата си, за да стигне до два брейкбола – 40-15. При първия отново изпрати топката в мрежата, а при втория оспори неправилно началния удар на Кая, което доведе до ас и дюс. Уилямс спаси два сетбола с уинъри, но при третия 33-годишната естонка прати мача в трети сет – 6-4.

Третата част също започна трудно за Серина. Още в първото ѝ подаване се стигна до два дюса, но тя успя да се пребори и отпусна напрежението с победоносен вик.

В следващия гейм Уилямс посрещаше много добре и поредица от дълбоки ретури, придружени  непредизвикани грешки от опонентката ѝ ѝ осигуриха брейк на 15 – 2-0.

Поведе с 30-15 по пътя към затвърждаване на пробива, но двойна грешка, последвана от агресивен ретур обърнаха резултата – 30-40. Сервисът отново заработи и 26-ата в света не даде повече точки на съперницата си – 3-0. До края на мача серина сервираше безупречно и не допусна проблеми в подаванията си – 6-0 4-6 6-3.

На четвъртфинал Уилямс ще играе срещу Каролина Плишкова, която преодоля Ашли Барти с 6-4 6-4.