Селби продължава защитата, очакват ни интересни 1/8 финали

Световният номер 2 Марк Селби продължава успешно защитата на титлата си в Шампионата на Обединеното кралство, след като се наложи с 6:3 над Тиан Пънфей и спечели място на 1/16 финалите на втория по значимост снукър турнир, който се провежда в зала „Барбикан“ в Йорк.

Веселяка от Лестър не демонстрира най-добрата си форма край зеленото сукно, но се възползва от няколко сериозни тактически и позиционни грешки на китаеца, за да постигне успех.

Все пак, в 5-ия фрейм Селби направи най-високия си брейк до момента в турнира – 116 точки, негов втори след 109-те, които реализира в първия си мач срещу 15-годишния Шейн Касъл. Sporta.bg припомня, че младокът заплаши да сътвори изненада срещу Селби, но в крайна сметка отстъпи пред действащия шампион в Йорк.

Следващият опонент на Веселяка от Лестър ще бъде Стюарт Карингтън, който елиминира с убедителното 6:1 Джон Астли, а в първия кръг бе постигнал забележителен успех с 6:2 над Бен Ууластън.

Световният номер 3 Джъд Тръмп даде само два фрейма на Сиао Гуодонг и го изхвърли от турнира след 6:2. Асото впечатли феновете в зала „Барбикан“ с отличен сенчъри брейк от 133 точки в последния фрейм, за да завърши двубоя със стил.

Тръмп вече е един от 9-тимата майстори, които са реализирали точкови серии над 130, но лидер в това отношение продължава да бъде Майкъл Лезли със своите 139 при загубата от Лиан Венбо във втория кръг.

Тръмп ще играе срещу победителя от мача Марк Алън – Майкъл Холт на осминафиналите.

Стюарт Бингам не даде много шансове на Антъни МакГил и го срази с 6:2, като ще очаква победителя от двубоя на Мичъл Травис с Робърт Милкинс в следващата фаза.

Греъм Дот спечели един от класните сблъсъци с Алистър Картър с 6:3 и прогресира до осминафиналите, където най-вероятно ще срещне Марк Селби, при положение, че Веселяка от Лестър елиминира Стюарт Карингтън.

Джо Пери – победител във второто европейско РТС за сезона – се разправи с 6:3 над прогресиращия шотландец Скот Доналдсон, като в 4-ия кръг има възмжоност да играе срещу световния номер 1 Нийл Робъртсън. За целта Гръмотевицата трябва да елиминира Ли Хан.