Седем младежи се пускат на "Никола Петров"

снимка: Булфото

Българският национален селекционер по борба в класически стил Армен Назарян ще тества седем юноши по време на предстоящия турнир "Никола Петров", обяви самият той.

Той иска да провери качествата на младите състезатели, а освен това от силната надпревара отпадат шампионите Иво Ангелов (операция на носа), Явор Янакиев (възпаление на окото) и Елис Гури (операция в рамото).

"В турнира ще се включат 24 състезатели, сред които и седем юноши. Иво Ангелов, Явор Янакиев и Елис Гури все още се възстановяват от контузии и няма да вземат участие в надпреварата, защото предпочитаме да не рискуваме тяхното здраве.

Те тренираха наравно с останалите в Самоков, но все още изпитват проблеми. Иво получава кървене от носа при излизането си на тепиха, докато Елис чувства болки в нерв на контузеното място по време на схватките. Явор пък не тренира десет дни. Всичко друго премина по план на лагера, където имаше още състезатели от Армения, САЩ и Русия", заяви Назарян.

Очаква се Ангелов и Янакиев да бъдат готови за европейското първенство в Хелзинки, докато Гури най-вероятно ще има възможност да се бори едва на световните финали през есента.