Съдът отсече за Кюстендилеца, Бодуров и Животното плътно до него

Тарторът на Сектор "Г" Иван Велчев беше оправдан от съда в Пловдив по делото заради ексцесиите по време на мача Локо (Пд) - ЦСКА през 2017-а година.

38-годишният Велчев бе обвинен в престъпление по чл. 325 ал. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 29 ал. 1 б."а" и б."б" от НК, за това, че на 26 ноември 2017 година в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото по време на мача между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Тогава срещата беше прекъсната за няколко минути заради сбиване между двете агитки. В мелето участваха и фенове от Русия.

Според обвинението Кюстендилеца е бил от първите лица, слезли на пистата от трибуната, като държал в ръцете си колан. Засилил се към феновете на Локо и започнал да нанася множество хаотични и силни удари с него. 

Преди минути съпругата на Велчев се похвали на стената си във "Фейсбук", че Иван е оправдан, пише блиц спорт. От снимката се вижда, че с него в съда за подкрепа си били Росен Петров-Животното и капитанът на ЦСКА - Николай Бодуров.