Съдия подпря безочливо Левски, но Ботев взе историческа точка

снимка: Скандалният рефер Никола Попов

Дузпа в домакинството с Ботев бе подарена на Левски.Таква каквато не се дава никъде и,с която за пореден мач този сезон тимът бе подпрян брутално от съдиите. Да не сърдят феновете на "сините", а да погледнат истината в очите. Любимците им са меко казано слаби, а реферите бутат колата на отбора до момента.

Тази вечер арбитърът Никола Попов свири вероятно най-смешната дузпа в историята на футбола в 38-ата минута. Само той видя игра с ръка на Филип Филипов от Ботев, макар че топката се удари не в ръката, а в рамото за бека, ситуацията бе от 1 метър разстояние, а кълбото не бе изобшо отправено към вратата. Въпреки всички тези факти, скандалният рефер показа бялата точка, за да поведе Левски с 1:0. 

През втората част Ботев изравни след супер гол от воле на защитника Кристиян Димитров в 47-ата минута. Веднага след това Никола Попов пак стана главно действащо лице и показа червен картон на капитана на "канарчетата" - Лъчо Балтанов. Той не докосна Паулиньо, но бразилецът измамно се строполи на земята, а съдията това и чакаше - втори жълт картон за Балтанов и респективно червен. На излизане халфът се кръстеше и кълнепе,ч е не е докосвал съперника си, но това не го спаси.

Левски обаче игра безобразно слабо и имаше само териториален превес. Единствено удар с глава на казахстанеца Еркебулан Сейдахмет може да се брпи за опасно положение пред вратата на Кайзер.

Ботев заслужено взе точка, макар че Левски не заслужаваше и такава. Това е историческо реми за пловдивчани, които не губят на Герена за сефте от 21 мача. За последно това имс е случи в миналото хилядолетие.