Сделка: Детройт жертва две звезди за Блейк Грифин

снимка: twitter.com

Детройт Пистънс осъществи една от ударните сделки в НБА този сезон. "Буталата" си осигуриха правата на суперзвездата на Лос Анджелис Клипърс Блейк Грифин. Тимът от Мичиган и този от Калифорния ще разменят играчи по цялостната сделка, като в посока Лос Анджелис преминава лидерът на Детройт Тобайъс Харис, както и неизменният титуляр Ейвъри Брадли.

Бобан Марянович също сменя Детройт с Клипърс, а тимът от Запада получава и избора на Пистънс в първия и втория кръг на Драфта. Освен Грифин, за Мичиган заминават Брайс Джонсън и Уили Рийд.

28-годишният Грифин е 5-кратен участник в "Мача на звездите". Той постигна средни показатели от 22.6 точки, 7.9 борби и 5.4 асистенции в първия сезон от 5-годишния си договор на стойност 170 милиона долара, който подписа с ЛА Клипърс през лятото. 28-годишното тежко крило е в Лос Анджелис от 2009, когато бе избран под номер 1 в Драфта от Клипърс.

Харис до момента бе лидер на Детройт през кампанията със средно по 18.1 точки и 5.1 борби в 48 мача. Брадли беше титуляр във всичките си 40 срещи, в които постигна по 15.0 точки, 2.4 борби и .,1 асистенции, докато резервата Марянович игра в 19 двубоя и записа по 6.2 точки и 3.0 борби в тях.