Сбъркаха ли руснаците картата на България?

снимка: БТА/AP

Още снощи Sporta.bg ви информира, че по време на церемонията по откриването на Сочи 2014 на телевизионните екрани се видя ясно, че към българската карта бяха добавени Македония и Беломорието.

Снимката бързо обиколи социалните мрежи, като валяха благодарности към организаторите за "подаръка", който беше даден на нашара родина. Оказва се обаче, че това е било само зрителна измама.

Това се разбира от думите на продуцента Константин Ернст, който за БНТ коментира, че не е допускана грешка и всичко зависи от ъгъла, под който се гледа картата.

"Няма такова нещо. Не сме допускали грешка. Просто е важен ъгълът, под който е изобразена територията на страната", каза Ернст пред националната телевизия.

По-рано той коментира и гафа с 5-те олимпийски кръга, след като вчера 5-ият такъв не успя да се "разтвори", но това остана незабелязано от публиката в Русия, която видя запис на края на първата сцена.

Сами може да прецените дали в картата на България попадат Македония и Беломорието, като се върнете към статията от вчера.