Сашо Томов: Манджуков и Инджов убиха ЦСКА, аз съм пич

снимка: БТА

Ексбосът на ЦСКА Александър Томов обяви, че "гробокопачите" на клуба са Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Той стори това в сутрешния блок на bTV. 

"По мое време ЦСКА беше на първо място. Манджуков каза "днес плащаме за лиценза". Когато се поеме ангажимент да се плати, а после не се случва - това е пошло. Влизат в клуба и казват, че ще платят, а след 15 дни излизат и заявяват, че ще има ново дружество. Голяма лъжа. Те поеха публичен ангажимент, който не изпълниха. Ангажимент към нас - ръководството, към феновете на ЦСКА... Става дума за сума, която не е толкова голяма - 800 хиляди лева. Да кажат, че не могат да осигурят сумата, щяхме да съберем всички акционери и да решим този въпрос. Аз никога нямаше да допусна да се стига до тази ситуация. През 2014 година получихме всички лицензи", коментира бившият бос на ЦСКА в поредната си публична изява в последно време.

"По мое време ЦСКА не трупаше и стотинка дългове. От 35 милиона стари задължения ги намалихме до 22 милиона. Това, което Манджуков и Инджов направиха, е убийство. Сценарият, че е възможно да закриеш старото дружество и да започнеш на чисто в "А" група, не им се случи. Манджуков каза, че най-добрият начин е да се фалира ЦСКА", атакува още Сашо Томов.

"Тежко ми е, защото има 8-годишен процес срещу мен, но аз делата ги печеля. От ЦСКА и Кремиковци не е изчезнала нито една стотинка. Аз съм безкрайно точен и почтен човек. Работя с изключителни счетоводители. В основата на всичко е Георги Първанов, той иска да ми навреди. Не на ЦСКА, на мен иска да навреди. Нямам намерение да се връщам в ЦСКА, но твърдо се връщам в политиката, защото това е единственият начин да се направи нещо. Има изход за ЦСКА - оздравяване на това дружество и подкрепа за новия клуб", сподели за финал Томов.