Само в SPORTA.BG: Васил Божков спасява лиценза на Левски, Русев не дава и за лекарства

Страхил МАРИНОВ

Бившият благодетел и собственик на ЦСКА Васил Божков е човекът, който ще спаси Левски! "Сиите" имат към 2 млн. лв. задължения само към НАП. Освен това трябва в срок да се разплатят с мениджъри, бивши играчи и треньори. Ангажиментът за тези плащания е поет от Божков, който се очаква на 6 март да се официализира като нов собственик на клуба.

Тогава ще се проведе Общо събрание, на което Спас Русев ще сдаде властта. Вече на няколко пъти в съда влизаха дела за обявяване на Левски в несъстоятелност. Първо беше фирмата "Титан 77". Дружеството е собственост на братята Юлиан и Емил Ботеви и се занимава с организиране на чартърни полети. После и мениджърът Николай Жейнов си потърси парите, които според него "сините" му дължат от година и половина.

Изведнъж патардията заглъхна. Според запознати, Божков не само ще плати всички задължения, но и забавените заплати в отбора, които е натрупал Спас Русев. Последният се е заинатил и към момента дължи заплати към играчи, щаб и служители за месец декември. Има и няколко неизплатени премии.

Sporta.bg научи още, че Русев периодично се е правил на ударен за смешни суми. Каквито са, например, парите за медикаменти за възстановяване. Иде реч за средства от порядъка на 5-10 хиляди лева. Такива, които финият и изискан бизнесмен харчи вероятно дневно за храна и пътувания.