Официално! Десподов би рекорда на Стоичков с милионен трансфер

Традиционният за Италия клуб Каляри официално обяви трансфера на Кирил Десподов. Крилото премина в сардинци от ЦСКА. Трансферната сума не е обявена, като според различни информации е между 3 млн. и 4,2 млн. евро. 

Договорът на Десподов ще бъде до 2023 година с опция за удължаване до 30 юни 2024 година. Официалният канал на Каляри в "Twitter" обяви трансфера и поздрави Кирил за добре дошъл на български. 

Националът ще получи 2 млн. евро за срока на своя договор.

От ЦСКА също потвърдиха сделката. "Червените" не разкриха за колко е продаден Десподов, но обявиха, че трансферът е рекорден.

Ето какво написаха "червените":

"Армейци,

нападателят Кирил Десподов вече е състезател на италианския Каляри. Ръководството на ЦСКА финализира официално трансфера с клуба от Серия А, а след като днес премина успешно медицински прегледи, футболистът парафира и личния си контракт за срок от 4,5 години.

Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото.

Снимка 403610

За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на армейците той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за "Футболист №1" на България.

Благодарим на Кирил Десподов за всеотдайната работа в ЦСКА и му желаем здраве и много успехи!"