Само в Sporta.bg: Васил Божков казал "не" за Мъри и Наско

Костадин ДЖАМБАЗОВ, Sporta.bg

Няма шанс Станимир Стоилов и Наско Сираков да работят в Левски, докато клубът се управлява от Васил Божков, разбра Sporta.bg. Не е ясно дали новият директор Пваел Колев си е направил устата за назначението на някой от приятилете му. Сигурно е, че няма как да стане, дори съпругата на Наско - Илиана Раева, да направи челна стойка пред собственика на "Нове Холдинг".

Самият Колев разкри, че Георги Дерменджиев е назначение на Васил Божков. "Обсъдихме кандидатурите и стигнахме до решението, че това е най-подходящата", обясни той. Имало е предложение Мъри и Наско да се завърнат на Герена от лятото а и така феновете на 26-кратния шампион да бъдат зарадвани. Този вариант е бил категорично отхвърлен от новия бос на "сините". Божков не е счел за нужно да уведомява Павел Колев за причините, но е достатъчно ясен в забраната тандемът да се завръща.

Все пак мястото на Георги Дерменджиев като наставник на Левски е обвързано с резултати, макар това да не се афишира в медиите. Sporta.bg научи, че бившият треньор на Лудогорец трябва да пребори ЦСКА за втората позиция, за да има шанс да води тима и другия сезон. 

Ако обаче не успее - то със сигурност договорът му ще бъде предварително прекратен и на негово място ще пристигне нов специалист, който най-после да спечели трофей с клуба, който от 10 години е "на сухо".