Само в Sporta.bg! Гавра - навириха синя метла в лицето на Жадното (ФОТОФАКТ)

галерия:

На жестока гавра бе подложен меко казано недолюбваният от феновете на Ботев Николай Митов-Жадното. Неговият настоящ клуб Септември бе пречукан с 5:0 в Коматево в отложен мач, но това не стигна на ултрасите и те допълниха злощастната картинка за наставника по любопитен начин. Един от тях влезе на стадиона в крайния пловдивски квартал с метла. Приспособлението за чистене бе в син цвят, а фенът бе заел място точно зад скамейката на гостите, така че Митов отлично видя метлата, която бе развявана на метри от него. 

Единствено репортер на Sporta.bg засне човека, който подлуди Николай Митов. Качеството на снимките не е кой знае какво, но пък ситуацията личи ясно.

22472403_10211604486880973_1441649338_n.jpg

А защо точно метла? Предисторията води началото си отпреди 13 месеца. Тогава Николай Митов бе назначен за старши треньор на Ботев. Но остана такъв само за 2 часа. Причината бе, че солидна група запалянковци на "канарчетата" пристигна в Коматево с идеята да не допусне недостойния, според тях, специалист да води любимците им. Феновете привикаха Митов и му връчиха синя метла с послание - "измитай се син боклук". Яростта на ботевистите към Митов бе породена от факта, че той е известен с пристрастията си към Левски, оттам и избора за цвят на метлата.

Сега гаврата за Жадното се повтори, а дежа-вю-то му донесе нови отрицателни емоции. Той не спря да се обръща и нервно да жестикулира към фена, който му навираше метлата пред очите. 

Иначе на терена също бе горещо. Там Ботев разкова столичния си съперник с 5:0. Цели 4 попадения наниза Фернандо Виана. Бразилецът вече има 9 гола на сметката си в Първа лига и е на втора позиция в листата на голмайсторите. Там лидер е друг бразилец - Фернандо, но с фамилия Каранга, който вкарва за ЦСКА-София. Той има 12 гола. Едно попадение за домакините наниза с чудесен изстрел от разстояние и Дуде Ндонгала. 

С победата си "канарчетата" събраха 17 точки и с енастаниха на пето място. Септември пък крета предпоследен със 7 пункта и черните облаци над Николай Митов и скромния софийски тим се сгъстяват застрашително.

22473557_10211604486760970_65813173_o.jpg