Само в Sporta.bg! Ето кой натисна Хубчев да върне Никито в националния

снимка: lap.bg

Петър Хубчев обяви вчера разширения списък на национали, с които България ще бори Беларус в световна квалификация. В него имаше стари муцуни, пълни дебютанти, но едно име на завръщащ се в държавния тим направи огромно впечатление на всички. 

Става дума за вратаря Николай Михайлов. Скандалният син на Боби Михайлов, който е по-известен с плейбой залитанията си, странните си татуировки и екстравагантния избор на дрехи.

Феновете из страната нескрито се учудиха от решението на Хубси да повика Михайлов. Чуха се мнения, че Борислав Михайлов е натиснал селекционера да прати покана на сина му. В това обаче няма и грам истина. Всъщност Хубчев е настоял именно пред боса на БФС никой да не му се бърка в работата и избора на играчи. Това му е било гарантирано и едва, след това немският възпитаник е склонил да подпише договор.

Sporta.bg узна от приближени до щаба на националите, че човекът, който е натиснал Хубчев да извика Никито Михайлов е Армен Амбарцумян-Армандо. Бившият страж на Ботев и Армения е треньор на вратарите в А отбора на България. Той е изразил мнение, че Владо Стоянов е в слаба форма и е необходимо да бъде призован опитен страж със самочувствие, който да е сериозна конкуренция на разклатения Стоянов.

Макар и с неохота Хубчев се е доверил на своя помощник и е спазил свой златен принцип - да се доверява на щаба си и да се вслушва в мненията на заместниците си.

Отделна тема е защо Амбарцумян натиска точно за Николай Михайлов. Факт е, че вратарят се намира в отчайваща форма. Тимът му Мерсин се намира на 14-0 място в турската втора лига. Няклко отбора вече се изредиха и напълниха кошницата на клетия страж с по 5-6 гола. Ако Армандо е гледал изявите напоследък на Никито - едва ли щеше да иска да го види с националния екип. Странно е защо опряхме до 14-ия в Турция. Дано Амбарцумян знае какво прави и дано не се окаже, че върху него се упражнява натиск от хора, които по този начин заобикалят честолюбивия Петър Хубчев.