Само пред Sporta.bg! Прочулата се след сексскандала съдийка: Да си жена във футбола не е порок

галерия:

Добилата огромна популярност съдийка Теодора Тодорова избягва медийни изяви. За Sporta.bg обаче чаровната реферка направи изключение и вдигна завесата около случващото се с нея и семейството й след грандиозния сексскандал. Както е известно Теди и съпругът й разкриха как бившият вече шеф на БФС в Монтана Ангел Стоянов е отправял неприлични предложения към красавицата, която се е явявала негова подчинена. Пикантерията бе разровена от националните телевизии и няма футболен фен, който да не е останал потресен от наглостта на Ангел Стоянов, който търси интимност с омъжената жена чрез чатове и тел разговори. Самата Теодора Тодорова потърси Sporta.bg като трибуна, от която да отправи въпроси към шефа на Съдийската комисия - Петър Петров след негово интервю пред нашата медия, в което засегна темата със сексскандала. Теди се съгласи да отговори на няколко питания на Sporta.bg и да внесе яснота около случващото се в живота й, след като стана известна из цяла България.

- Г-жо Тодорова, какво се случи в месеците след секстормоза, на който стана ясно, че Ви е подлагал човек на висок пост в структурите на БФС? Става дума за Ангел Стоянов, бивш областен председател на футболната централа в Монтана.

- Единственото, което се промени, е че получих една медийна популярност, която не съм искала. Конкретно по случая - все още чакам той да заведе дело срещу мен и съпруга ми, но междувременно съм подала жалби и сигнали на някои места и се действа. Притеснена бях дали ще бъдат взети мерки или както става обикновенно нещата ще се потулят, но вече виждам, че има развитие.

- Как Ви се отрази медийният шум и засилен интерес към Вас и семейството Ви, който случаят предизвика?

- Промяна в личния ми живот няма. Не съм търсила медийна известност или някаква сензация, просто защитавах правата и труда си и продължавам да го правя.

-Имате ли намерение да си търсите правата до дупка? Иначе казано ще гоните ли възмездие в съда или има шанс да простите на мераклията?

- Никога не оставям нещата недовършени. Сезирала съм, когото трябва и се работи по случая. Подавайки оставка той показа на обществото кой е крив и кой е прав. Човек, който е  невинен, както той твърди за себе си - отстоява правотата си, както правя аз. Да му простя?! Това не е в моите правомощия!

- Може ли този скандал да Ви откаже от кариера като съдия или пък напротив – това Ви мотивира?

- Аз съм изключително амбициозна и никога не се отказвам. Единственото, което ме притеснява е, че когато изляза на терен ще бъда в полезрението на всички и ако допусна някаква грешка не знам как ще бъде приета, а безгрешни хора няма.

10984978_10207195880596018_7741299190347831061_n.jpg

- Вие сте наистина красива жена, не се ли притеснявате, че този факт и в бъдеще може да Ви носи повече негативи в толкова мъжка среда, каквато е футболът?

- Благодаря за комплимента! Не се притеснявам, а се надявам да не ми носи негативи, а и не би трябвало. До момента винаги колективите, в които съм работила са били с преобладаващо мъжко присъствие, но до злоупотреби не се е стигало. Получвала съм комплименти, покани и прочее, но отказвайки никога досега не се е стигало до промяна в колегиалните и приятелски взаимоотношения.

- Вашият съпруг Свободин Колев (футболен треньор), който пръв алармира за „мръснишките чатове“, на които Ви е подлагал Ангел Стоянов, изглеждаше доста спокоен и уравовесен, въпреки деликатната ситуация. Когато останете насаме, без камери и микрофони, пак ли е толкова спокоен и как би реагирал, ако срещне очи в очи човека с нездрав интерес към Вас?

- На мен ми е идвало да реагирам по друг начин, а представете си на него, но той е спокоен човек, за това се допълваме. Двамата със Стоянов след случая са се срещали служебно, то друг начин не е имало, тъй като не е тайна, че Ангел Стоянов до последно изпълняваше длъжността си и седеше в ОС на БФС Монтана, въпреки че преди два месеца лично Борислав Михайлов временно го отстрани от поста.  Въпреки отправяните закани и заплахи от страна на Ангел Стоянов, освен законови мерки съпругът ми не би предприел други мерки или както каза самия той: „Аз няма да го правя национален герой, по удовлетворяващо и справедливо е да си понесе законовите последствия“.

14925724_10211132850577807_4110027795964606340_n.jpg

- Това че разобличихте самозабравилия се Ангел Стоянов Ви прави чест. Със сигурност много момичета, не само занимаващи се с футбол, Ви се възхищават на смелостта и прямостта. Откъде намерихте увереност да се изправите срещу толкова закърнели и безкомпромисни институции. Зоналните съвети, в лицата на шефовете им, безспорно са такива? Какво е посланието Ви към жените, които мечтаят да станат футболни съдийки? 

- В интерес на истината повече подкрепа получих от мъже отколкото от жени. Аз съм на мнение, че човек, когато е прав и казва истината трябва да се бори до край. На моменти съм се уморявала психически и съм казвала край, но като се сетя, че днес съм аз, а утре може да е друга, която няма да има тази смелост, се амбицирах още повече. Имах подкрепата на приятели и на съпруга ми, който от самото начало е наясно със случващото се, а когато нещата излязоха наяве много хора от футболните среди и съдии ме подкрепиха и ме съветваха. А за моичетата и жените, които искат да се занимават не само със съдийство, а и с футбол, бих казала да не позволяват да бъдат подценявани, защото да си жена във футбола не е порок

- Леко встрани от темата – какво се случва в Лом, а и изобщо в региона – защо футболът сякаш там е забравен от Бога? Само по-ниските доходи на хората в тази част на България ли обуславят това или има и други причини?

 - Не знам какво се случва в Лом, тъй като от половин година не живея там. Ниският доход е основният проблем за развитие на футбола, защото за да се развива един клуб трябва база, екипировка, средства за участия и т. н. Тук бих вметнала, че имаше клуб развиващ женския и девическия футбол, който въпреки успехите си не намери подкрепа в Лом и се премести тук в Монтана. За жалост тук в областта не се гледа сериозно на жените във футбола или поне Ангел Стоянов не го правеше. Надявам се следващият председател на ОС да е професионалист, да разбира от футбол и да помага за развитието му в областта и региона, а не да прави интриги между отбори, играчи и съдии и да ги провокира. Смело бих казала, че и в организацията кто цяло има пропуски, нещо което се надявам в близко бъдеще, че ще се промени. За да се развива футболът в такъв беден район трябва помощ, подкрепа и компромиси. Само с налагане на безумни глоби и наказания няма да стане – трябва и мотивация.

ИНТЕРВЮ НА СТЕФАН МАРКОВ

Позоваването на първоизточника на материала - Sporta.bg е задължително !