Само Берое го отнася заради младежите

снимка: beroe.bg

Ще загубят ли служебно мачове ЦСКА, “Лудогорец” или “Берое”? Нито един от трите отбора не може да бъде санкциониран с 0:3. А само “Берое” може да понесе санкция от 10 000 лева - заради непуснатия младежки национал Иван Горанов.

Същото направиха ЦСКА и “Лудогорец” с Ивайло Чочев и Георги Терзиев. Но след дербито между двата отбора във футболния съюз не е получено писмено оплакване от ръководството на младежкия национален отбор, че двамата не са се присъединили. Интервютата на селекционера Михаил Мадански в случая са без значение от правна гледна точка. Той не се е оплакал официално до БФС за отсъствието. Това означава, че нито ЦСКА, нито “Лудогорец” подлежат дори само на финансова санкция, въпреки че са спрели националите си.

По-различен е казусът с Иван Горанов. По време на лагера на младежките национали Горанов е бил отведен с автомобил от емисари на “Берое”. Но след консултации със служители на БФС в Стара Загора клубът правилно е преценил, че е по-добре да не го пуска в мача за купата срещу “Лудогорец”. От днешна гледна точка това няма значение, защото “Берое” отпадна. Но при положение че Горанов бе играл, клубът можеше да изгори с 0:3.

Вчера Sporta.bg ви информира жалбата на “Левски” за служебна загуба на ЦСКА в дербито от осминафиналите за купата на България няма да бъде уважена.

Но след създалия се казус поне едно изглежда сигурно - никой наш отбор повече няма да спира национали, без значение за каква възрастова група става дума.

"Труд"