Салпаров: Поне направихме спектакъл

снимка: Булфото

България няма шансове да се класира на финалите в Световната лига, след като допусна втора загуба от Сърбия с 2:3 гейма в „Арена Армеец“ и вече има 4 поредни поражения в турнира до момента.

Това е мнението на най-опитния волейболист в селекцията на Камило Плачи – Теодор Салпаров. Той подчерта, че тимът се е представил значително по добре във втория мач срещу Сърбия в сравнение с първия двубой, след който играчите ги е било срам.

"Доволни сме, че поне направихме спектакъл. Не като вчера – биха ни за един час и после ни беше срам. Говорихме след първата загуба от Сърбия и показахме друго лице", заяви либерото пред ТВ7.

"Това не е нашата игра, но това е пътят, по който трябва да вървим. Повтарям – много се радвам заради тези хора, които не спряха да ни подкрепят въпреки очевидния спад в представянето ни. Радващо е, че въпреки  пасива от два гейма, не се предадохме и докарахме срещата до тайбрек.

Радвам се за Добромир Димитров, това младо момче издържа на напрежението. Ние нямаме повече шансове за класиране на финалите, но може да направим беля и да бием Русия като гост.

Винаги сме правили такива сензации и очаквам да се случи точно това за пореден път. Надявам се за световното да сме във форма и да гоним медали", каза Салпаров.