Сабея: Отпадането на четвъртфинал ще е трагедия

снимка: БТА/AP

Селекционерът на националния отбор на Аржентина Aлехандро Сабея заяви, че за цялата страна ще бъде огромно разочарование, ако тимът отпадне още на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол.

"Ако не се класираме за полуфинала, то това ще бъде наистина разочароващо. Надяваме се, че ще пресечем Рубикон", заяви Сабея на пресконференция на стадион "Мане Гаринча" в столицата Бразилия, ден преди четвъртфиналната среща с Белгия, цитиран от БТА.

Но така или иначе Аржентина не е играла на полуфинал на Световно първенство от 24 години, за последно през 1990-а година в Италия. Но селекционерът смята, че напрежението в момента е прекалено за неговия отбор.

"Ние, аржентинците смятаме, че сме най-добри от всички. Понякога това е хубаво, но понякога не. Селекционерът е доволен от това, че отборът е спечелил и четирите си мача до момента, което дава увереност в редиците им, но като игра те все още са далече от нивото, което той иска.

"Кoгато бях малък, непрекъснато чувах че сме най-добрите в света и ето че никога не сме били световни шампиони и все още не сме", каза Сабея с усмивка, опитвайки се да обясни спецификата на културата на неговия народ.

Сабея поздрави Белгия като много добър отбор, който има своята златна генерация и припомни първенството през 1982-а година, когато на старта белгийците побеждават Аржентина, световен шампион четири години по-рано, с 1:0.

"Нашите съперници са много силен отбор и ние трябва да внимаваме да не играят с топката. Защото са отбор, пълен с индивидуалности, които играят много добре и като колектив, добави специалистът. Сабея обърна специално внимание на вратаря Тибо Куртоа, като го нарече един от най-добрите в света на своя пост и един от топиграчите на Белгия.

"Всеки отбор, който има играч като Лионел Меси, е зависим от този човек. Но той играе добре и защото отборът като цяло играе за него и се старае да му помага максимално, за да покаже качествата си", каза още селекционерът.

"Подкрепата на отбора го прави още по-силен и му дава увереност. Серхио Агуеро има контузия в бедрото и участието му е под въпрос. Все пак той ще седне на пейката, а в последния момент ще се преценява дали утре може да излезе на терена", допълни той.