Румениге: Неймар е по-скъп от Алианц Арена, това е лудост

снимка: БГНЕС/EPA

Карл-Хайнц Румениге, който е председател на Борда на директорите на Байерн (Мюнхен), заяви, че покупката на Неймар от страна на ПСЖ е излязла по-скъпа от изграждането на стадиона на баварците - "Алианц Арена". Шефът на мюнхенци сподели това пред немското издание "Билд". Той разкритикува трансферната политика на парижкия клуб, като я нарече "лудост", и обяви, че Байерн никога няма да върши подобни действия, подкопаващи футбола.

"Запитах се дали Неймар е по-важен или "Алианц Арена". Трябва да заявя ясно, че за нас стадионът е много по-важен, а подписа на Неймар струваше по-скъпо от изграждането на съоръжението", каза Румениге. "Байерн изповядва друга философия, не искаме да се вкарваме в цялата тази лудост, нито пък можем да го направим. Мисля, че нашите последователи го разбират перфектно".

Бившият футболист на баварците съобщи, че се е опитал да прокара в УЕФА правилото за таван на заплатите, но не е успял, въпреки многократните усилия. "През 2011, преди да бъде създаден финансовият феърплей, бях с Мишел Платини (тогава президент на УЕФА) в Брюксел. Целта беше да се прокара правило за таван на заплатите в европейските клубове. УЕФА отказа", сподели Румениге.

Той е предложил и правило за максимален брой играчи, които даден отбор може да привлича в рамките на един трансферен прозорец, но и това действие е претърпяло провал.