Роси: Ще намерим по-добри от Прохазка и Панайотов

снимка: lap.bg

Отборът на Левски стартира подготовка за новия си сезон. Преди първото официално занимание за кампания 2018/19, "синият" наставник Делио Роси се срещна с медиите.

Италианецът отново избегна големи обещания за титли и добро представяне, афиширайки единствено желанието си за много качествена работа и борба във всеки един мач.

Лошата новина за левскарската общественост е, че договорът на Васил Панайотов няма да бъде подновен и от 1 юли той няма да носи екипа на Левски. Въпреки това, "Пророка от Римини" смята, че спортно-техническото ръководство ще му намери по-добър заместник.

Снимка 362103

Източник: LAP.bg

"Това, което всички правят за една година в личния си живот, аз трябваше да го направя за една или две седмици. Изобщо не съм си починал по време на ваканцията. Ще си почина, работейки за Левски".

"Вече съм по-наясно със ситуацията в клуба и отбора. Познавам много по-добре моите футболисти. Може би след времето ни на всеобща работа, ние трябва да започнем от хубавите неща, които направихме и да подобрим тези, в които не бяхме на висота. Мисля, че през втората част на първенството, Левски се подобри, при това доста. Трябва да наваксаме "дупката", която остана между нас и първите два тима в класирането".

"На мен ми е странно, че ми задавате същите въпроси като преди година. Мисля, че сте ме опознали. Нищо не коства на никого да каже, че ще се бори за титлата. Аз съм сериозен човек. Ще се опитам да подготвя нещата, а след това да ги кажа. От мое име ще направя всичко по силите си, за да се представим по по-добър начин от предходната година. Приоритетът е добро представяне в Лига Европа. Преди 12 юли, ще говорим само за това. От 20 юли пък вече ще мислим и за шампионата".

"Винаги съм мислил, че треньорите са важни, но в един по-дълъг период винаги печели отборът с по-добри футболисти. Реал (Мадрид) нямаше да спечели три поредни Шампионски лиги, ако постоянно сменяше своите треньори. Не трябва да говорим за количество, а качество. Не са ни нужни много нови. Мисля, че двама-трима нови футболисти, биха могли да променят качеството на целия отбор".

"Това, което видях в България е, че тук всички искат моментални резултати. Стратегията се уповава на факта дали си победил в последния кръг или не. Това не са моите разбирания. Ако няма поне минимална стратегия е възможно да побеждаваш, но не и редовно. Никога не съм се оправдавал. Много пъти съм поставял своето лице най-отпред. Никога не съм говорил за съдии или късмет".

"Хубаво е, че хората харесват Прохазка и Панайотов. Съжалявам, че Роман си тръгва, а договорът на Панайотов не се подновява. Те ще бъдат заменени с футболисти, които са по-добри от тях. Не сме наясно с едно нещо. Няма незаменими. Нито пък и треньорът. Аз не съм политик. Те правят много обещания, но аз не съм такъв. Не съм продавач на мечти, обещавам само работа!".