Рошу попиля Роси: Слаб треньор, чиито методи са демоде

снимка: lap.bg

Бившият футболист на Левски - Нелуц Рошу, който дойде със статут на шампион на Румъния миналото лято, но преди седмици се раздели с клуба, след като не влизаше в плановете на Делио Роси, изригна по адрес на италианеца.

"Истината е, че Делио Роси не харесваше стила ми, не зачиташе качествата ми. Не му влизах в концепцията - това е. А не, че е имало скандал, не ме е хващал да го имитирам. Ако бе така, просто щеше да ме глоби с 15 хиляди евро - аз щях да бъда тих, а той да ме използва. В Левски ме доведе Николай Митов, който скоро след това бе уволнен и дойде Делио Роси. В Левски имахме добър отбор, но нямахме треньор! Това е истината!", заяви Рошу пред sport.ro.

Делио Роси има добра биография, защото е водил Лацио, Сампдория, Дженоа, но той е слаб треньор! Не беше подготвен. Не знае нищо за съвременния футбол, методите му са остарели. Не бе уважаван от никого. В Левски имахме играчи, направили кариера в Англия (б.р. - Гомес и Обертан), и човек, който отиде на световното първенство (б.р. - Холмар Ейолфсон). Въпреки това българското първенство е по-слабо от румънското. Там Лудогорец е като бомбардировач, лети доста по-високо от останалите отбори", добави полузащитникът, който в момента е футболист на Астра (Гюргево).