Ел Маестро: Привличам жена ми от Виена

Младият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе щастлив от успеха с 3:0 над Адмира Вакер снощи. Въпреки това, той е категоричен, че „армейците“ трябва да бъдат максимално концентрирани в реванша.

„Със сигурност ЦСКА изигра най-силните 45 минути откакто съм треньор на отбора. Но не съм от много отдавна, така че това не е много специално. Поехме риск с много офанзивна единайсеторка. Искахме да започнем бързо, да доминираме. В крайна сметка успяхме.

Едвин Джеси не бе на обичайната си позиция, но, ако играе като днес, ще носи много на отбора. Но исках днес да играя с много бърз отбор. Вярвах, че Джеси много добре може да свърши работата си на тази позиция. Той направи много силен мач и се оказах прав.

Със сигурност предпочитам 4 или 5 на 0. Но треньорите винаги искат твърде много. Контролирахме мача през второто полувреме. Адмира също не искаха да правят много напред. Бе много важно да завършим мача със суха мрежа. Резултатът е ОК. Сякаш можехме да направим повече през второто полувреме. Но по никакъв начин не мога да критикувам отбора след първо полувреме като това.

Треньорството и да науча тези играчи е процес. Всяка седмица за мен е много важна тук. Рига бе много неподходящ съперник за нас. Щастлив съм от начина, по който играхме срещу тях.

Трябва да играем много сериозно на реванша с Адмира. Не можем да си позволим да си позволим грешката да мислим, че Адмира не е добър отбор. Много сериозен отбор е, от лига, която е по-добра от нашата. Вижте как играят там. Трябва да бъдем професионалист. Трябва да играем все едно е 0:0. Трябва да бъдем фокусирани върху мача.

Щастлив съм, че Адмира не успя да вкара гол.

Не прибързвайте да правите заключения след един мач. В този двубой някои направиха страхотно представяне, като Джеси и Перейра. В състава има конкуренция, надявам се тя бъде здравословна.

Имаме една много сплотена група тук. Играхме с двама българи и въпреки това сме най-традиционният български отбор. Не е лесно да се менажира тази група и за да останем заедно българи, бразилци, португалци холандци, всички – тези чуждестранни елементи в съблекалнята също са много важни за нас и те трябва да бъдат отчетени по някакъв начин. Рубен Пинто е лидер, особено за тази бразилско-португалска група. Като му дадох капитанската лента, исках да ги накарам да се почувстват, че сме заедно.

Сега вече, може би малко мисля за Копенхаген. Това не е труден мач, за който да се подготвим, защото те играят типичен скандинавски футбол. Имат чист план как да печелят. Не е трудно да анализираме и да се подготвим, трудно е да спечели. Те наистина са много добър отбор. В последните 10 години ЦСКА е играл един път в груповата фаза на Лига Европа, а Копенхаген – 9 пъти. Знаят как да играят подобни европейски мачове. Със сигурност ние ще бъдем аутсайдер в този двубой. Но ще направим най-доброто, на което сме способни.

Аз лично никого няма да привличам, защото не е моя работа. Може би жена ми от Виена след няколко дни. Колкото до нови играчи, трябва да говорите с клуба. Всеки класен е добре дошъл. Но не съм под напрежение, защото видяхте, че новите ни имат класата да играят за ЦСКА. Имаме няколко млади българи, които също не са лоши.

Много е рано да се каже какво можем да постигнем в Европа. Решително за нас ще бъде колко дълго можем да продължим да играем по този доминантен начин. Щастлив съм, че днес играхме 45 минути така, което е много време. И вторият въпрос е колко пъти можем да играем по този начин и да задържим такова ниво в цикъл неделя – четвъртък. Това е много трудно. Времето ще покаже. Няма да говоря високопарно, защото след това ще ми се смеят“, коментира Ел Маестро.