Рони О'Съливан: Вече не съм рок звезда, по-скоро подгряващ изпълнител

снимка: worldsnooker.com

Един от най-добрите и със сигурност най-популярни снукър играчи Рони О'Съливан даде доста интересно интервю. В него британецът призна, че вече не е на това ниво, на което е бил преди години. Ракетата сравни себе си и своите изяви с рок музиката. По-точно се оприличи на Джеймс Блънт - английски певец, които с първия си албум продава над 12 милиона копия, а вторият му е доста по-слаб - 3 милиона екземпляра.

О'Съливан победи Шон Мърфи 13-7 и се класира за 18-и път на 1/4 финал на Световното. Рони е бил шампион в шефилдския театър "Крусибъл" цели 5 пъти, но не смята, че може отново да вдигне титлата.

"Гледам на себе си като група или певец в наши дни. Но до момента не правя най-добрия си сезон, тоест не съм написал велик албум", заяви 41-годишният снукър играч.

"Ако искам да пиша добри албуми всяка година, ще трябва да се справям добре през целия сезон в цялата верига от турнири. Не мисля, че мога да създам нещо велико вече, по-скоро мога да бъда подгряваща група", каза още О'Съливан.

"Нямам нищо против да бъда канен от другите играчи, които пишат велики албуми, да им подгрявам. Да си казват: "Тук е още, жив е, все още може да изпълнява." След това отново да избледнявам щастлив в сигурността на живота", заключи малко философски Ракетата.

Той е радвал много пъти през годините шефилдската публика. През 2012 година стана световен шампион, а през 2013 защити титлата си. Така той събра 5 в своята лична витрина. Ако тази година успее да се пребори за най-престижното отличие в снукъра ще изравни легенди като Стивън Хендри и Стив Дейвис.

"Може би аз съм малко като Джеймс Блънт. Той изглежда много готино пич", каза О'Съливан.

В 1/4 финала Рони ще премери сили с Дин Дзунхуей, който се справи трудно с Лян Уънбо (13:12).

"Не чувствам, че вече мога да пиша брилянтни албуми всяка година. Така че избирам си няколко турнира и отивам да се забавлявам".

"Сега се чувствам по-пълноценен когато пътувам и играя демонстративни мачове. Така с група хора обикаляме по света и правим турнета. Това е доста забавно и бих казал, че се радвам, защото се срещам с хора от различни индустрии. В тези мачове нито аз, нито съперниците ми са напрегнати и се наслаждаваме на играта", разкри Рони, който в последните години редовно идва у нас да играе демонстративни мачове.

"Все пак имам задължения към федерацията и трябва да играя и отговорни мачове. Но вече не съм на това ниво, на което бях преди години", каза още О'Съливан.

Рони пък разкри доста интересни подробности, ако все пак се пребори за титлата. Букитата го смятат за основен фаворит, а публиката също се надява да го види отново като световен шампион.

"Ако успея да спечеля ще е много добре. Но аз вече съм изпитвал това чувство, при това цели 5 пъти. Насладата обаче може да е ден-два, седмици или дори месец, но за успеха се иска от теб се иска 365 дни труд и пот. Усилия, които се питам дали още си заслужават", разкри Ракетата.

"Това е само игра. Една маса и няколко топки. Това обаче го има и в кварталния клуб. За мен снукърът винаги е бил игра. Никога не съм бил вманячен да печеля всичко, да съм център на вниманието на пресата или да ставам най-великият играч в света", завърши О'Съливан.