Рони О’Съливан мина през Мърфи като малка гара! Хигинс и Алън са се вкопчили в здрава битка

снимка: SPORTA.BG

Рони О’Съливан не срещна трудности при доиграването днес на световното по снукър срещу Шон Мърфи. Ракетата се наложи над своя опонент с 13:7 фрейма и вече е четвъртфиналист в "Крусибъл". 

Големият въпрос бе дали Мърфи ще се добере до почивка след първите 4 партии, днес, което не се случи. Вчера Рони поведе с 10:6 и се очакваше да няма проблеми, както и стана. Мърфи изглеждаше унил през цялото време и явно сам не си вярваше, че е възможно да осъществи обрат срещу живата легенда на джентълменската игра с цветните топки.

Публиката в шефийлдския театър видя един мобилизиран Рони, който правеше бързи брейкове и добри сейфти удари. Мърфи пък пропусна няколкото шанса, които му се откриха и това предопредели крайния изход на двубоя.

По същото време на другата маса Марк Алън пропиля аванса си от 5:3 фрейма срещу Джон Хигинс. Пистолета загуби всички 4 партии преди почивката днес и с това Хигинс се озова напред със 7:5. После Алън се поокопити и докара нещата до минимално до 7:9 фрейм (от негова гледна точка), което прави изключително интригуваша вечерната сесия, когато двамата ще определят кой ще поеме към топ 8 в Крусибъл и кой ще догледа световното по телевизора.