WC пауза и велик снукър в зрелището между Уилсън и Бингам

снимка: Жаклина Симова

Страхотни емоции предложи днешната втора сесия в Крусибъл между младия Кайрън Уилсън и бившия световен шампион по снукър Стюарт Бингам. Уилсън води с 9:7 фрейма (играе се до 13 от 25). 

В 14-ата партия се случи нещо много рядко виждано. Двамата пожелаха пауза, за да посетят тоалетната в съблекалните, нищо че в същия момент играеха завързан фрейм по цветовете. Съдията удовлетвори желанието им и те успяха да посетят WC-то. След подновяването на играта Уилсън взе партията и поведе. 

В последния 16-и фрейм в сесията пък се стигна до супер развръзка за Уилсън. Той на практика бе загубил, защото Бингам бе направил хубав брейк, с който бе в зоната на снукърите. Младокът обаче показа завиден дух и воля и се върна да търси необходимите фаулове, за да навакса. И това се случи по-блестящ начин. Кайрън разчисти трите леснич ервени топки, които оставаха и постави велик снукър зад розова. Кюболът бе прилепен за нея, а последната червена бе в другия край на масата - прилепена до жълтата. 

Бингам дълго обмисляше как да се измъкне от тежката позиция, но в крайн а сметка не успя и направи фаул от 4 точки. Уилсън получи Фрийбоул и го реализира чрез кафявата. После за него бе детска игра да разчисти масата и с това да поведе с 9:7 фрейма преди решителната сесия довечера в шефийлдския театър.