Роналдо трябва да се страхува не от Клозе, а от...

снимка: БТА/AP

Феномена Роналдо вероятно си е отдъхнал в началото на мача Германия – Португалия вчера, защото Мирослав Клозе не бе сред стартовите 11 на Бундестима и въобще не взе участие в първия двубой от Група G на Световното първенство 2014.

Както е известно, само гол дели 36-годишния Клозе от изравняването на головия рекорд на легендарния бразилски шампион Роналдо, който засега води с едно попадение, имайки 15 гола на сметката си.

Клозе има още поне два шанса да пречупи далеч по-именития си предшественик и да влезе в историята като най-великият реализатор на световни първенства. Срещу Гана и САЩ Феномена Роналдо ще трябва да стиска палци нападателят на Лацио да не намери противниковата мрежа.

Клозе обаче не е единствената опасност от германска страна за головия рекорд на Роналдо, защото вчера Томас Мюлер наниза хеттрик срещу Португалия. Така 24-годишният нападател от Байерн (Мюнхен) вече има 8 гола в 7 мача на световни първенства.

Ако продължава със същата успеваемост, Мюлер скоро ще застраши постиженията на знаменитите си предшественици с екипа на националния отбор. Също така „фалшивата деветка“ Мюлер вероятно ще има още по-големи шансове да вкара голове срещу по-непретенциозните съперници Гана и САЩ в Група G.