Роми пребиха играчи от Шабла с колове в Соколово

снимка: SPORTA.BG

Футболистът на Нефтяник (Шабла) са били зверски бити с колове след мача със Стражица, изгубен с 2:3 в неделя. Двубоят от „А“ окръжна група, регион Добрич, се играл в балчишкото село Соколово.

„Още по време на срещата усетихме, че ще стане нещо неприятно. Отстрани 10-15 роми, дошли с виното и ракията си, дишаха във врата на тъч рефера. Два пъти дори влизаха на терена и прекратяваха мача“, каза футболистът на Нефтяник Веско Василев.

Той едва ли обаче е подозирал какъв екшън ще се разиграе след срещата. Веско и още няколко момчета си тръгнали с две коли за родния град. Останали само четирима техни съотборници, конто щели да пътуват с автомобил за Варна, където работят. Малко преди да се качат в колата си, били издебнати от местните фенове.

„Налагали са ги здраво с колове по телата и са ги ритали, където сварят", каза ужасеният от случката Василев.

Вследствие на боя Росен Ранков е с посинено око и травма в главата, Иван Енев е с кървящи рани по гърба, ръцете и краката, а брат му Донко Енев и Пламен Георгиев - със синини и отоци. Четиримата са дали показания в полицията в Балчик и са си извадили медицинско за побоя.

Според Василев на стадиона нямало охрана, а само двама чичковци, който нямало как да озаптят бабаитите.

"24 часа"