Роберт Хелениус може да е следващият опонент на Кобрата

Роберт "Скандинавския кошмар" Хелениус може да е следващият опонент на европейския шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев, научи BoxingScene.

 

Роденият в Стокхолм финландец е предишен носител на европейската титла, завоювана от Кобрата срещу Александър Димитренко, но Хелениус бе принуден да се прости с пояса поради претърпяна контузия в рамото.

 

Травмата си скандинавецът получи по време на противоречивата си победа по точки над Дерек Чизора през декември, като Хелениус все още се възстановява от претърпяната операция. Именно в този мач финландецът спечели европейската титла, но след него много анализатори и специалисти останаха на мнение, че победата е принадлежала на Чизора.

 

Любопитното е, че както Кубрат Пулев, така и Роберт Хелениус са бойци на една и съща промоутърска компания - "Зауерланд". Дали и кога подобен мач действително ще се състои, това времето ще покаже.

 

До този момент Роберт Хелениус е излизал 17 пъти на професионалния ринг, като в актива си има записани 17 победи и нито една загуба. Успехите му с нокаут са 11. Хелениус е на 28 години, като е висок 1.99 метра.