Рикардо: Мерцедес? Не съм уплашен...

снимка: БТА/AP

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо сподели впечатленията си от днешните първи за годината предсезонни тестове от Формула 1 в Херес.

В повечето време от деня начело с най-добро време бе пилотът на Мерцедес Нико Розберг, който в крайна сметка бе изпреварен като резултат от новата звезда на Скудерия Ферари Себастиан Фетел и разчитащия на меки гуми Маркус Ериксон от Заубер.

Впечатление обаче направи, че болидът на Мерцедес успя да запише цели 157 обиколки в течение на деня.

Попитан какви са впечатленията му от новия болид на световните шампиони, Рикардо отговори: "Далеч не съм изненадан. През миналата година знаехме, че те ще предложат страхотен пакет, като сега вероятно са го усъвършенствали".

"Но същевременно и не се чувствам уплашен от тях. Мисля, че те са достижима цел за нас", добави австралиецът, който вече е със статута на звезда в Ред Бул след напускането на Себастиан Фетел.

Относно развитието на Ред Бул, Рикардо заяви: "Мисля, че днес имаше някои позитивни сигнали. Не мога да издам твърде много, но разбираме върху какво работим и това е добре. Все още има какво да изчистваме, но като цяло видяхме това, което очаквахме".