Рекорден брой боксьори се пускат на "Странджата"

галерия:

Над 200 боксьори до момента са сигурни за участие в тазгодишното издание на турнира за Купа „Странджа“, който ще се проведе от 25 февруари до 2 март в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София.

От БФ Бокс обявиха, че интересът към турнира е огромен. На повече от 70 състезатели е отказано участие в състезанието. Почти всеки отбор е подал допълнителни заявки за участие на техни спортисти, но организаторите са ограничили квотите, тъй като няма да има възможност да бъдат изиграни всички срещи за дните, в които ще проведе турнирът.

„Доста държави дадоха заявки за участие на Купа „Странджа“, като очакваме сред тях да бъдат и водещите боксьори на Русия и Куба. Водим разговори с техни представители да дойдат по-рано в София, за да направим съвместен лагер и спаринги, което ще бъде отлична възможност да проверим какво ни е нивото непосредствено преди турнира.

В следващите дни ще има пълна яснота около участниците, но бройката ще бъде около 220 боксьора от всички страни“, заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

Националите по бокс вече започнаха подготовката си като първия лагер за годината е на базата в село Нови извор, край Асеновград. В отлични условия за тренировка момчетата на Палми Ранчев и главния треньор на националите Михаил Таков се подготвят двуразово. Групата е от 16 боксьора.

4059910

Детелин Далаклиев е получил почивка, защото е студент 4-ти курс и трябва води редовни занимания в НСА. Както е известно Тервел Пулев се подготвя с личния си треньор Борислав Бояджиев на базата на Белмекен заедно с младежките национали. И Далаклиев и Пулев ще се присъединят към колегите си от мъжкия отбор на 5 февруари за втория етап от подготовката, която ще продължи в София.

„Като за първи лагер момчетата са в добро физическо състояние. Не са прекалявали по празниците. Много малка част трябва да свалят по някой и друг килограм, но това е нормално. Следващите дни ще се включат в подготовката ни и бившият носител на Купа „Странджа“ Любен Тодоров, Калин Маврудиев, Георги Андонов и Симеон Чамов“, сподели главният треньор на националните отбори Михаил Таков.

4059913

В лагера в село Нови извор се включи и завършилият на 5-то място на Олимпиадата в Лондон Александър Александров-Памперса, който се подготвя за професионалните мачове към АИБА, които ще започнат от месец юни. В професионалните серии се очаква да се включат още трима българи, които имат договори – Тервел Пулев, Борис Георгиев и Спас Генов.

„Не сме в пълен състав, но 16-те човека, които са с нас, показват огромно желание и старание в тренировките. Само по този начин, с много труд и пот, се става голям боксьор и те осъзнават отговорността и доверието, което им се гласува.

Федерацията ни осигурява отлични условия за подготовка и ние трябва да мислим единствено как да постигнем добри резултати през годината. Рано е да се прогнозира представянето ни на „Странджата“, но съм оптимистично настроен, защото виждам с колко хъс и желание работят момчетата“, заяви старши треньорът на мъжките национали Палми Ранчев.

4059914

Националите остават на базата в Нови извор до края на месеца, след което ще направят функционални изследвания в София и започват втория лагер, насочен изцяло към предстоящия турнир за Купа „Странджа“.