Кобрата пребори Гришо и Патриарха

снимка: Булфото

Кубрат Пулев е "Мъж на годината 2013. Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача.

Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко.

От трети опит Пулев успя да стигне до първото място в реномираната класация на Дарик радио, след като през 2011-та остана на 4-то място, а през 2012-та също бе част от Топ 3. Пулев събра 63,4% вот за първата позиция.

"Радвам се и съм благодарен, че моят труд през 2013 година беше оценен от българите. Григор Димитров и Патриарх Неофит също заслужаваха да получат отличието, уважавам ги много", коментира минути след като бе обявен за номер 1 Кубрат Пулев в празничната програма по случай 21-вия рожден ден на Дарик радио.

Кобрата продължава в Германия своята подготовка за предстоящите му мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по награждаване на "Мъж на годината 2013" за по-късно.

На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8 % от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.

Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете. Гласуването за "Мъж на годината 2013" продължи от 18 декември 2013 година до 10 януари 2014 година на сайта manoftheyear.bg.

Първите дни бе регистриран огромен интерес и средно по 66 гласа на час, а общият брой включили се в допитването на възраст от 16 до 79 години изкачиха това издание на конкурса до първо място по активност от последните години.

Над 33% от гласовете бяха регистрирани от София. Три пъти имаше размяна на водачеството, но последните седмици победителят взе сериозен аванс пред другите двама претенденти. Почти равен брой гласове бяха получени от мъже и жени, но дамите запасиха съвсем леко предимство.

За пета година в историята на конкурса (от 1990 година) политик не намери място в Топ3. Дарик радио за шеста поредна година организира конкурса "Мъж на годината". 19-членната Академия на медията, председателствана от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев, направи своите номинации за най-отличилите се представители на силния пол през годината.

Общо 47 български мъже намериха място в личните класации, като най-голям вот получи Григор Димитров, следван от патриарх Нефит и Кубрат Пулев. Победителят в реномираната класация по традиция бе обявен на 21 януари 2014 г., когато Дарик радио отбелязва и своя 21-ви рожден ден.