Ред Бул и Рено продължават съвместната си работа и догодина

снимка: БГНЕС/EPA

Тимът на Ред Бул ще продължи работата си с Рено и през следващия сезон във Формула 1, съобщава „theguardian.com”. Въпреки сериозните противоречия между двете страни в последните месеци, в крайна сметка те ще продължат съвместната си работа. От ръководството на „биковете” днес официално обявиха, че са постигнали ново споразумение с французите, които ще осигурят двигателите за болида и през сезон 2016.

„Постигнахме споразумение относно двигателя за следващата година, което се надяваме да потвърдим в следващите няколко дни”, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

В четири поредни сезона между 2010 и 2013 година Ред Бул спечели шампионата както при пилотите, така и при конструкторите. През тази година обаче се появи сериозна опасност тимът да не вземе участие през новия сезон, заради несигурността около намирането на нов доставчик на двигатели. След като обаче не бе постигната договорка с Мерцедес и Ферари, а от Макларън попречиха на евентуално споразумение с Хонда, Хорнер и екипа му отново ще разчитат на старите си партньори в лицето на Рено.